Int. Vrouwendag – 8 maart 2014 – Stand Amnesty International groep Nieuwegein-IJsselstein

Internationale Vrouwendag, zaterdag 8 maart 2014 organiseert Vrouwen&IJsselstein in samenwerking met Soroptimisten Utrecht Nedersticht een inspirerende middag met als thema Verbinden.

Op de 1e verdieping is een afwisselende informatiemarkt en één van de stands wordt verzorgd door Mia Slieker en Leny Gubbi van werkgroep Amnesty Nieuwegein/IJsselstein.

Mia Slieker zegt:

IJsselsteinse vrouwen kunnen samen actievoeren tegen schending van mensenrechten. In veel landen worden vrouwen om politieke, godsdienstige of andere redenen gemarteld, verkracht, gedood of gevangengezet. Brieven, kaarten, sms’jes enz. aan regeringsleiders met verzoek om vrijlating of opheldering missen hun uitwerking niet. In Birma werd politica Aung San Su Kyi vrijgelaten en in Iran advocate Nasrin.

Op 8 maart krijgen alle vrouwen bij de Amnesty-stand een kaart waarop ze een wens kunnen schrijven voor Liu Xia in China. Zij zit sinds 3 jaar opgesloten in haar huis nadat bekend werd dat haar man Liu Xiaobo de Nobelprijs voor de Vrede had gewonnen. Haar man werd, als een van de opstellers van Charta 08, opgepakt en tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Haar familie wordt geïntimideerd en zelfs vervolgd. Een kaartje van meelevende V&IJ-vrouwen is een lichtpuntje voor Liu Xia.

Women Rights are Human Rights!

Een foto die Leny maakte tijdens het Wereldfestival in de Clinckhoeff. Toen stuurden bezoekers een kaart naar de gouverneur van Lagos State in Nigeria, waar sloppenwijken dreigden te worden afgebroken zonder vervangende huizen voor de bewoners. Inmiddels zijn de plannen daar aangepast en wordt naar een oplossing gezocht.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 8 maart 2014

Tijden: van 13:00 – 18:00 uur

Locatie: Theater Pantalone, Linnaeusweg 5, IJsselstein

Wat kost het: € 3,-  (toegang tot alle activiteiten)

Kaartjes zijn online te reserveren via www.theaterpantalone.nl 

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: