Kers doet mee met Proeverij op 15 sept 2013 in MIJ | Museum IJsselstein

Kers is een initiatief van Roos de Ridder uit Utrecht, Met haar onderneming geeft ze kookervaringen aan kinderen en jongeren, waarbij ze ervaren waar eten vandaan komt en wat je er voor lekkers mee kunt maken. Het is veel verschillende dingen ruiken, proeven en eten. Dit wordt vaak gedaan op een plek waar het eten groeit, zoals in een moestuin.

Onderliggend doel van Kers is kinderen bewust te maken van eten en het eten leuk maken om ze zo een goede eetstijl te laten ervaren.

Kers organiseert allerlei projecten voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor peuters met hun ouders. Zo kun je op haar vrolijke website Kers-Vers, Kers met Pit, Kers op de Taart en Kerstaurant vinden. Het plezier spat er van af!

Over Kers met Pit schrijft zij op haar website:

Met dit project ga ik met kinderen naar de plek gaan waar het eten vandaan komt. Groenten en fruit telers, bakkerijen, moestuinen, maar ook slachterijen, visvangst.

Op die locaties gaan de kinderen ervaren waar het eten echt vandaan komt, maar ook met die producten koken en lekker eten. De receptuur is getest door een voedingsdeskundige, zodat het de juiste ingrediënten bevat.

We leggen samen de verbinding met de natuur en al het moois wat daarvandaan komt.

Doel van dit project

Als we allen meer gebruik maken van de groenten en fruit uit de natuur en weten hoe we daarmee om moeten gaan, wordt er minder industrieel verwerkt voedsel gegeten. Daarnaast gaan kinderen bewuster om met hun voedsel, wat de kans op obesitas zal verkleinen.

Voor wie

Met een groep kinderen in de leeftijd 6-14 jaar. Met elke groep bezoek ik een viertal plaatsen, waar eten uit de voedselketen wordt verbouwd.

Ook heeft Roos een feestelijke bakbrommer die ze mee kan nemen en waarop gekookt kan worden als er geen keuken aanwezig is.

Kers heeft vorig jaar projecten op lagere scholen in IJsselstein verzorgt om kinderen lichtvoetig en spelenderwijs bewust te maken waar voedsel vandaan komt, wat je ermee kunt, en wat natuurlijk eten is.

Kers doet mee aan de Proeverij met allerlei hapjes – natuurlijk speciaal voor kinderen! Kinderen kunnen ook zelf meehelpen om deze hapjes klaar te maken, dus kom zeker even langs bij de stand van Kers.

Lees meer op de website van Kers www.ervaarkers.nl

Lees meer over de Proeverij

Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Vrouwen&IJsselstein organiseert Proeverij, samen met MIJ – Museum IJsselstein – zo 15sept13 | Vrouwen & IJsselstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: