Wereldwinkel IJsselstein doet mee met de Proeverij op 15 sept 2013 in MIJ | museum ijsselstein

Wereldwinkel IJsselstein is opgericht in 1994 en in 2011 verhuisd naar een nieuw adres in de binnenstad van IJsselstein: Kerkstraat 25. De winkel staat altijd vol met de mooiste en kleurrijkste producten uit allerlei landen voor heel schappelijke prijzen.  Producten met een verhaal ook, vaak gemaakt door kansarme bevolking. De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden.

Op de Proeverij staat de Wereldwinkel met levensmiddelen met een fairtrade certificering, want ook fairtrade is bewust eten.

Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Veel van de mensen die de producten maken die Wereldwinkels verkopen zijn arm en maken vaak ook weinig kans op ontwikkeling. Zonder fairtrade hebben zij minder of geen kansen op de westerse exportmarkt. Bij fairtrade gaan erkende leveranciers van de Wereldwinkel langdurige handelsrelaties aan met de producenten in ontwikkelingslanden. Daardoor kunnen producenten beter investeren in hun eigen toekomst. Fairtrade betekent ook een eerlijke prijs voor een eerlijk product. De makers krijgen hierdoor de ruimte om zich op eigen kracht verder te ontwikkelen. Door het kopen van een fairtrade cadeau in de Wereldwinkel kun je het leven van producenten in ontwikkelingslanden veranderen.

In 2012 is er, vergeleken met het jaar ervoor, sprake van een forse groei (+8%) in het aantal Nederlandse huishoudens dat fairtrade levensmiddelen koopt. Inmiddels koopt 60% van de Nederlandse huishoudens per jaar één of meerdere fairtrade levensmiddelen. Daarnaast kopen deze huishoudens vaker en meer fairtrade levensmiddelen en geven ze er meer aan uit dan in eerdere jaren. Deze groei is onder andere te danken aan een breder fairtrade assortiment in de supermarkten.

Tijdens de Proeverij kun je bij de stand van de Wereldwinkel proeven van deze vaak bijzondere producten, en is er ook gelegenheid om een aantal van de producten die de Wereldwinkel levert te kopen. Ook stelt de Wereldwinkel lekkere recepten beschikbaar die je met de diverse fairtrade producten kunt maken.

Een aanrader om eens te proeven!

Lees meer op de website www.wereldwinkelijsselstein.nl

Lees meer over de Proeverij 

Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. Vrouwen&IJsselstein organiseert Proeverij, samen met MIJ – Museum IJsselstein – zo 15sept13 | Vrouwen & IJsselstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: